Lorensbergskyrkan söker ny medarbetare

2020-12-16
Tjänsten inriktas på ungdom & unga vuxna

Vi vill vara en öppen kyrka som välkomnar alla människor - genom hela livet

Vår kyrka finns mitt i Kalmar, en församling som är 100 år men med en relativt ny kyrka som invigdes 2012. Vi är en församling som varit i förändring sedan den nya kyrkan byggdes. Med ett synligt läge mitt i stan och med lokaler som lämpar sig bra för uthyrning och café så är vi numera en känd mötesplats i Kalmar. Vi vill vara en levande församling där alla åldrar känner sig välkomna.

Vi söker nu en ungdomspastor som ska leda församlingen framåt tillsammans med vår huvudpastor Fredric Crona.

Vi söker en medarbetare som älskar Gud, älskar människor och som brinner för att se människor komma till tro och ta nya steg i lärjungaskap och växa i tron. Grunden i din tjänst är Ordet och Bönen och du älskar att vara i Guds närhet och ta med andra dit där de får upptäcka mer av glädjen, kraften och livet i sin relation till Jesus.

Vi söker en medarbetare som är en naturlig ledare och som uppmuntrar och coachar andra till att växa i sina gåvor. Det huvudsakliga ansvarsområdet är ungdom där fredagssamlingen Alive utgör stommen och är ett tillfälle där du alltid är med. Olika läger är viktiga tillfällen där ungdomar får möta Gud och ha roligt tillsammans. Dessa leder och planerar du i samråd med huvudpastor. Du leder Alives ledningsteam. Konfirmation, dopsamtal och att vara en medvandrare i unga människors vägval i livet är en stor del av uppdraget. Du är även en del av predikantteamet för söndagsgudstjänster.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Samarbete och relationer är en stor del av uppdraget samt en förmåga att lyssna och se möjligheter.

Erfarenheter:

Tydliga ledaregenskaper med erfarenhet av att leda ungdomsgrupper är önskvärt.
Utbildning inom teologi och ledarskap är meriterande.
Erfarenhet att leda lovsång är meriterande.

Tjänsten:

Vi söker en person med anställning på 100%. Inriktningen är ungdom och även unga vuxna som utvecklingsområde Tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar löpande urval så ansök så snart du kan. Ansökan skickas in via mejl senast den 31 januari till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frågor om tjänsten: Fredric Crona pastor och föreståndare, telefon: 070-627 28 61